Cheval Liberté

Cheval Liberté hästtransporter

Cheval Liberté är en av Sveriges mest sålda hästtransporter, och finns i en rad olika modeller och utföranden. Gemensamt för alla olika modellerna är att de är en prisvärd kombination av fransk designkänsla och hållbar kvalité

Olika storlekar

Cheval Libertés hästtransporter går att få i flera olika storlekar. Deras minsta transport går att frakta en häst i, och deras största har plats för fyra hästar. Det finns även transporter för två eller tre hästar.

De större transporterna har så kallad diagonallastning, vilket innebär att hästarna står diagonalt i hästtransporten för att spara både plats och förenkla lastningen. De mindre transporterna har vanlig, rak lastning.

Det är mycket viktigt att man har rätt körkortsbehörighet för att köra hästtransporten. De större transporterna för tre till fyra hästar är ofta tyngre än de mindre, och kräver därför högre körkortsbehörigheter på grund av den högre vikten. Kontrollera noga att du har tillstånd att köra transporten innan du köper eller hyr den.

Olika material

Cheval Liberté använder sig av tre olika material i tillverkningen av sina hästtransporter: plyfa, glasfiber och aluminium.

Deras mindre modeller för en till två hästar är gjorda av en kombination av plyfa med glasfibertak. Plyfan gör att dessa hästtransporter är mycket prisvärda, och priset hålls nere tillsammans med vikten. Dessutom ger glasfibertaket transporten en trevlig design och även hög hållbarhet.

Cheval Liberté har även hästtransporter tillverkade i aluminium, och dessa är något dyrare än de i plyfa. Transporterna i aluminium är hållbara, och många har även takparti tillverkat av glasfiber. De är även ofta något större i modellerna än de gjorda i plyfa, för att garantera stabilitet när man kör med fler hästar.

Något som finns på Cheval Libertés hästtransporter, oavsett material, är dubbelfunktion på bakdörrarna, där de går att använda antingen som vanlig dörr eller fällas ner som ramp.