Humbaur hästtransport

Humbaur hästtransporter

Humbaur har ett mycket stort antal olika modeller av hästtransporter. De har olika egenskaper och är gjorda av olika material, men vad de alla har gemensamt är att de håller hög kvalitet och har mycket goda köregenskaper.

Nedan finns mer information om Humbaurs olika modeller.

Olika storlekar

Humbaur hästtransporter kommer i ett flertal olika storlekar. Deras minsta hästtransport tar en häst, och deras största fyra hästar. Däremellan finns det även hästtransporter som möjliggör fraktning av två och tre hästar.

Hästtransporter designade för en till två hästar har rak lastning, det vill säga att hästarna står rakt i transporten. Om du ska frakta tre eller fyra hästar är dessa transporter utformade så att hästarna står diagonalt i transporten.

Hästtransporterna för två till fyra hästar är både större och tyngre, och kräver därför vanligen utökade körkortsbehörigheter. Var noggrann med att kontrollera att du har tillstånd att köra större hästtransporter innan du köper eller hyr transporten.

Olika material

Humbaur använder primärt tre olika material till sina hästtransporter: plyfa, glasfiber och aluminium. Plyfa är ett något billigare material, och kombineras ofta hos Humbaur med glasfibertak.

Humbaur har även hästtransporter som är tillverkade helt i glasfiber eller aluminium. Dessa transporter håller mycket hög standard, och Humbaurs glasfiber har även isolerande kvalitéer, vilket gör att det tar längre tid för både kyla och värme att ta sig in i transporten.

Samtliga av Humbaurs hästtransporter har aluminiumgolv och innemattor gjorda av gummi för bästa hållbarhet och enklast rengöring.

Hästtransporter från Humbaur går att specialbeställa, bland annat när det gäller olika färger.