Reservdelar

Reservdelar till släp

Om något av släpets delar skulle råka gå sönder eller behöva bytas ut av någon anledning finns det möjlighet att köpa reservdelar till släpen. Det är viktigt att noggrant kontrollera att reservdelen passar ditt släp innan du köper det, och att det kommer från en auktoriserad återförsäljare.

Lampor

Precis som på bilar kan släpets lampor behöva bytas ut. Det är viktigt att alltid kontrollera att lamporna på släpet fungerar som de ska innan släpet används. Om en lampa skulle gå sönder går det bra att köpa en i reserv. Hos Österlens Hästtransportcenter går det att köpa originalreservdelar i form av lampor till Humbaur och Cheval Liberté.

Det är som tidigare nämnt viktigt att kontrollera att lampan passar just ditt släp, och originallampor passar vanligtvis endast till märket de är tillverkade av.

Gasfjädring till bakbom

På släpvagnar och hästtransporter händer det ibland att gasfjädringen till bakbommen slits ut. Gasfjädringen är till för att det ska gå lättare att öppna och stänga luckan på släpet eller hästtransporten. Det följer med två gasfjädringar vid köp.

Behöver man en reservdel i form av gasfjädring till bakbommar hos hästtransporter från Humbaur och Cheval Liberté, går det att köpa hos Österlens Hästtransportcenter.

Stödhjul

Det går även att köpa till stödhjul till släpet om detta skulle gå sönder eller bli slitet. Det finns flera olika storlekar på stödjul, och det är därför viktigt att kontrollera att du köper rätt storlek. Det går även att köpa till hjulet till stödhjulssatsen, om det bara är det som är slitet.

Bromssatser

Det är viktigt att släpets bromsar hålls i gott skick för att det ska vara säkert att köra. Om man skulle behöva byta ut vissa delar av bromssystemet går det utmärkt att köpa reservdelar. Exempelvis går det att köpa bromsstång, bromshäv, bromshävarm, låssprint och olika muttrar som reservdelar till släpets bromssystem.

Det är även här viktigt att delarna passar just ditt släp och att de kommer från en auktoriserad återförsäljare för att det ska vara säkert att köra släpet.