Skåpsläp

Skåpsläp

Skåpsläp är en av de mest vanliga – och användbara – typerna av släp som finns på marknaden. Ett skåpsläp har ett skyddande chassi, och lämpar sig därför bra för alla typer av laster som kan vara något ömtåliga.

Det finns även möjlighet att installera bland annat sidolucka och innebelysning om man önskar använda släpet till försäljning eller annat. Skåpsläp har stadiga konstruktioner och är gjorda för att hålla.

Med ett skåpsläp skyddas lasten som ska fraktas, och vissa modeller av skåpsläp kan även användas till att frakta mindre fordon, som till exempel motorcyklar, cyklar, eller mopeder.

Kontrollera noga innan köp eller hyrning av skåpsläp att du har rätt körkortsbehörighet för att köra släpet, samt att dragfordonet får dra den specifika totalvikten.

Det finns olika typer av skåpsläp beroende på vilka behov du har, vilket går att läsa mer om nedan.

Skåpsläp med dörr

En av de vanligaste skåpsläpsmodellerna har dörr på baksidan som går att öppna vid lastning. Dessa släp kommer antingen med enkel eller dubbel dörr, och om man skulle vilja installera en extra drr där bak så går det oftast att köpa till. Om man behöver lasta tyngre last i skåpsläpet rekommenderas det att köpa till en ramp som tillbehör.

Det är viktigt att lasta säkert i ett skåpsläp, särskilt om du fraktar ömtåliga saker.

Skåpsläp med ramp eller tippfunktion

Förutom skåpsläp som har ett helt chassi med dörr, finns det även släp med öppningsbar kåpa, ramp och tippfunktion.

En öppningsbar kåpa gör att det går att lyfta skåpsläpets ovansida när man lastar släpet. Dett gör det enklare att lasta till exempel mindre fordon på mindre släp. Dessa släp brukar ha antingen ramp eller tippfunktion, men även skåpsläp med helt chassi och dörr kan ha avtagbara ramper för att underlätta lastning.

Rampen är oftast löstagbar på skåpsläp, och det går därför att köpa till och byta ut den om man skulle behöva en kraftigare sort. Detta beror på vad du ska använda släpet till och vad du ska lasta på det.

Har skåpsläpet tippfunktion innebär det att hela släpet tippas bakåt för att hjälpa till när lasten ska lastas på. Många skåpsläp med tippfunktion har även ramper för att göra lastningsprocessen enklare.

Det är viktigt att lasten säkras ordentligt på släpet för att inte orsaka olyckor i trafiken.

Humbaur skåpsläp

En av de mest välrenommerade skåpsläpstillverkarna är Humbaur, som bland annat finns att köpa och hyra hos Österlens Hästtransportcenter. Humbaur tillverkar många olika modeller av skåpsläp, och vad än ditt behov är har Humbaur något som kommer att passa just dig.

Humbaurs skåpsläp tillverkas i antingen plyfa eller sandwich, vilket är ett särskilt förstärkt material som gör skåpsläpet mycket tåligt.

Dessutom erbjuder Humbaur även specialtillverkning av skåpsläp. Om du har särskilda mått eller krav gällande ditt skåpsläp kan de oftast tillverka en efter dina specifikationer. Humbaur tillverkar skåpsläp med antingen dörrar eller ramper, och det finns även flera ramper att köpa som tillbehör.