Köpa släpvagn

Att tänka på vid köp av släpvagn

Det finns ett par viktiga saker att ha i åtanke vid köp av släp. En av de allra viktigaste sakerna är att kontrollera att du har rätt körkortsbehörighet att köra släpet. Det är också viktigt att välja ett släp som passar just dina behov. Det finns flera olika typer av släp som passar till olika användningsområden.

Det är därför viktigt att släpet har rätt storlek om du ska lasta specifika saker på det. Det är även viktigt att kontrollera att ditt dragfordon har tillstånd att köra släpets vikt. Exakt vilken vikt som dragfordonet får dra står i dess manual.

Släp tillverkas i många olika material, men de allra vanligaste är aluminium och plyfa (trä). Större och tyngre släp tillverkas ofta i stål, då behöver en kraftigare och stadigare konstruktion. Olika material passar därför till olika användningsområden, och det rekommenderas att kolla upp vilket material som passar dig bäst innan du köper ett släp.

Finansering av köp av släp är viktigt att tänka på, och det finns ett antal alternativ till hur man betalar ett släp. Vanligast är avbetalning, kredit, leasing och privat leasing.

Det är också värt att tänka på om du behöver några tillbehör till ditt släp, som till exempel kapell, lås eller ramper. Olika typer av släp kommer med olika tillbehör, och det är viktigt att veta vad som passar just ditt släp.